Tijana Bošković (©FIVB)
Tijana Bošković (©FIVB)

Tijanina levica uvek na visini zadatka: Želimo prvo mesto, da bi nam put do medalje bio olakšan

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 19:53

Najbolja odbojkašica Srbije prokomentarisala duel sa Slovenijom, kao i sutrašnji okršaj sa Poljskom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Genta)

Na prvom meču 22 poena i 64 odsto uspešnosti u napadu. Na drugom 14 poena uz još bolji procenat realizacije - 71. Tijana Bošković je toliko bila dominantna protiv Ukrajine i Slovenije, da je u nekim trenucima delovalo da se protivnice mole da ih ne pogodi loptom.

Izabrane vesti

Veoma jako je servirala, vrlo snažno napadala, kad treba i blokirala. U suštini naša najbolja igračica je uradila sve što je do nje, a drugarice su joj značajno pomogle. Naročito na današnjem susretu protiv Slovenije koji je završen još jednom maksimalnom pobedom - 3:0 (25:20, 25:11, 25:15).

"Nismo ušle u utakmicu kao protiv selekcije Ukrajine, ali mislim da smo kad je bilo najvažnije, malo dodale gas i završile set kako treba. U drugom i trećem stvarno nije bilo nikakve pretnje sa njihove strane. Ali, svakako da je zbog naše dobre igre. Zadovoljne smo zbog naše dve pobede, znamo da nas sutra očekuje derbi", rekla je Tijana Bošković posle meča za Mozzart Sport.

Duel sa Poljakinjama trebalo bi da odluči ko će proći dalje sa prvog mesta, ukoliko ne bude prevelikih iznenađenja.

"Mislim da smo spremne. Naravno da nam znače sve ove utakmice bez obzira na to ko nam je protivnik. Trudile smo se da mi nametnemo našu igru, tako da mislim da će sutra biti teška utakmica, ali se nadam da ćemo je pobediti. Sa selekcijom Poljske uvek igramo kvalitetne i zanimljive okršaje. Verujem da će tako biti i sada. One su zaista dobro igrale Ligu nacija, ali verujem u nas i nadam se trećoj pobedi".

Dobro se pamti obračun sa Poljskom prethodne godine u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

"Pamtim je, jedna od najstresnijih utakmica u mojoj karijeri. To četvrtfinale je najvažnija utakmica jer se pobedom ide u borbu za medalju, a ko izgubi ide kući. Srećom, tad smo pobedile 3:2 i prošle. Jovana je tad sjajno završila taj meč. Nadam se da će sutra ipak biti malo lakše, jer ne igramo u Poljskoj, kao tada. Neće imati toliku podršku navijača, ali očekujem kvalitetan duel".

Svesne su sve devojke šta pobeda u tom meču donosi...

"Mislim da treba da budemo opuštene i maksimalno fokusirane. Prvo mesto je veoma bitno, zbog protivnika praktično do polufinala i finala turnira. Borićemo se, želimo da zauzmemo prvo mesto, da bi nam put do medalje bio olakšan", zaključila je Tijana Bošković.



tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.Tijana Boškovićženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara